Concursul Interjudețean “Parada Etniilor din Banat”, ajuns la Editia a VI-a, Decembrie 2022 și organizat de echipa de proiect a Colegiului Tehnic “Henri Coandă” a reunit
echipe de elevi de la colegiile din Arad, Reșița, Lugoj, Timișoara și din Franța care au adus un plus de valoare proiectului și de această dată, prin originalitatea și perseverența transmise prin fiecare “poveste” gastronomică și culturală oferită cu pasiune generației prezente și viitoare. Aceste mici comunități au lăsat de sute de ani urme importante în moștenirea culturală comună a Banatului, îndemnând la armonie, toleranță, conexiune interetnică.
?️Proiect susținut și promovat cu sprijinul:
? Radio TVR Timișoara, mulțumim Ioana Sapianu!
? TVR TIMIȘOARA, mulțumim echipei de filmare, doamna Gabriela Stoian
?Mulțumim juraților Prof. univ. dr. Nicoleta Hădărugă – U.Ș.V.B. Timișoara, Manager Hotel IBIS Gabriel Holznagel, Chef bucătar Nicolae Tomescu, Chef Ibis Lorenzo, Sponsorilor GCA FARMING SRL, Hotel IBIS și EUROTRAINING pentru premii, 100% susținere, motivare și implicare!? ?️?FELICITĂRI dragi elevi și profesori îndrumători pentru implicare și idei! ?Mulțumim Inspectoratului Școlar Județean TIMIȘ pentru susținere!

?#Echipa CTHC#
#ÎMPREUNĂ mai PUTERNICI!# #DECEMBRIE 2022#

https://fb.watch/hkwk41lVIC/

Parteneri: Colegiul Economic Arad, Colegiul Economic Reșița, Colegiul Tehnic Braniște Lugoj, Colegiul Ec Nitti, Colegiul Tehnic Ungureanu, Facultatea de Inginerie alimentară, ISJ TM și Hotel Ibis Timișoara.
Sponsori: GCA FARMING MOȘNIȚA, EUROTRAINING

Vă invitam și în acest an școlar să participați la Simpozion și Concurs Interjudețean “PARADA ETNIILOR DIN BANAT“, Ediția a VI-a, Decembrie 2022. Concursul se va desfășura fizic, iar lucrările pentru simpozion se pot trimite pe adresa de e-mail paradaetniilor@cthc.ro, iar acestea se vor finaliza în revistă online cu ISSN. 

 

 


 

 

 

În această perioadă se desfășoară Proiectul Educațional Regional ,,Ziua Mondială a Alimentației”. Scopul principal al proiectului este desfășurarea de activități menite să conștientizeze elevii, profesorii și nu numai despre importanța alimentației în viața noastră, ci și despre foametea din lume și ce înseamnă risipa alimentară. Alături de doamna Ș. l. dr. ing. Camelia Moldovan-U.S.V. Timișoara , se vor derula activități specifice prroiectului cu elevii claselor a 9-a, a 10-a, a 11-a și a 12-a în cadrul unității.

Proiectul se află la a III-a ediție, iar azi am vorbit despre risipa alimentară.

Sigla proiectului educațional a fost realizată de către eleva clasei a 11-a F, Cundrata Christiana-Maria.


ZIUA MONDIALĂ A ALIMENTAȚIEI-PROIECT EDUCAȚIONAL
Pe parcursul celor 30 de zile, partenerii noștri de proiect la Colegiul Economic ,,Hermes” Petroșani au desfășurat activități care au scos în evidență necesitatea unei alimentații sănătoase și corecte din punct de vedere nutrițional. De asemenea respectarea regulilor de igienă de pe tot parcursul procesului tehnologic conduce la obținerea unor preparate sapide.

Colegiul Economic ,,Partenie Cosma” Oradea, a desfășurat în calitate de partener în cadrul Proiectului Educativ ,,Ziua Mondială a Alimentației” activități prin care a dorit să sublinieze importanța unei alimentații sănătoase .
Cu cât este mai colorată farfuria, cu atât e mai sănătoasă.De asemenea , nu a uitat de inocuitatea alimentelor-o calitate obligatorie în arealul alimentar.
Culoare și sănătate!

 


 

https://photos.app.goo.gl/88AYsyNtHVwqUBzUA

 

 

 

Parada etniilor 2021

REGULAMENT CONCURS SI SIMPOZION  PARADA ETNIILOR DIN BANAT

Concursul “Parada Etniilor din Banat”, Editia a V-a, Decembrie 2021 organizat de Colegiul Tehnic “Henri Coandă ” Timișoara. 
Echipele de elevi participante au venit și  de această dată cu idei grozave și au reușit să transmită modele multiculturale adevărate prin diversitatea culinară oferită cu pasiune generației prezente și viitoare. Aceste mici comunități au lăsat de sute de ani urme importante în moștenirea culturală comună a Banatului – “Mica Vienă”, îndemnând la armonie, toleranță, conexiune interetnică. 
Mulțumim Chefilor Argylean, Kiss, Maestru culinar Cerasela Lungu pentru jurizare și sfaturi! FELICITĂRI elevilor și profesorilor lor îndrumători pentru implicare și idei! Mulțumim Inspectoratului Școlar Județean TIMIȘ pentru susținere! 
SĂRBĂTORI MINUNATE CU CEI DRAGI APROAPE!
#CTHC#DECEMBRIE 2021#
 
 

Clasament


 

 

 


Concursul județean “Parada Etniilor din Banat“, 6.12.2019 sub motto-ul “Din dragoste pentru tradiții“, organizat de Colegiul Tehnic” Henri Coandă” a reunit șase școli de profil din județul Timiș si Arad, in care elevii și-au exprimat apartenența etnică prin preparatele realizate in cadrul competiției, și-au regăsit oportunități de afirmare a creativității in gastronomie, elemente de istorie locală si apreciere față de alte etnii. Mulțumim agenților economici parteneri care ne-au ajutat la jurizare: SKY VELVET, Prefectura, Primăria Timișoara dar si absolvenților noștri Topriceanu A. si Străuț G.,  prin exemple de bune practici. Mulțumim TVR (emisiunea “Sarea in bucate“) si Radio Timisoara pentru colaborare


 

bucatari

 

Elevul Cifor Daniel de la școala profesională, calificarea bucătari , a primit “cuțitul de chef” in cadrul Concursului National “Chefi la cuțite” desfășurat la București.

Elevul Oleniuc Ilie de la scoala profesionala, calificarea bucatari, a participat la concursul Masterchef 2019https://www.facebook.com/ancapopalap/videos/2020280328032002/

16 Octombrie
-Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase
-Ziua Combaterii Foametei, Malnutriției și Săraciei
Elevii Colegiului Tehnic Henri Coandă Timișoara marchează această zi, încercând să transmită câteva gânduri despre această sărbatoare.


Share this Page