hcoanda.ro

arii_curriculare

activitati

profiluri

dotare

imagini

istoric

contact

 

 

 

 

 CONSILIERE SI ORIENTARE responsabil PÃSCÃLÃU ANA

consiliere psiho-pedagogica

. PÃSCÃLÃU ANA

comisia metodica a dirigintilor

. STEFU VIONELIA- responsabil comisie

                                                  

       Orar cabinet de asistenta psihopedagogica
Luni: 9:00 -11:00
Marti - Scoala Gimnaziala N.r. 15 Timisoara
Miercuri: 9:00-14:00
Joi : 10:00-12:00
Vineri: 9:00-11:00
În zilele de miercuri si joi dupa ora 14:00 , se pot organiza activitati de dezvoltare personala, consiliere parentala, lectorate cu parintii în functie de solicitari. Persoanele care doresc sa participe la astfel de activitati se pot inscrie la adresa de email:

a_pascalau@yahoo.co.uk

Consilierea aspecte informative
- Consilierea descrie o relatie interumana dintre un specialist si persoana care solicita sprijin pe o problematica personala. Activitatea de consiliere are ca functie principala sustinerea persoanei aflata în dificultate si oferirea de sprijin de specialitate pentru problema cu care se confrunta solicitantul
Tipuri de consiliere:
* Informationala – ea presupune oferirea de informatii, pe domenii / teme specifice;
* Educationala - repere psihoeducatioanale pentru sanatatea mentala, emotionala, fizica, sociala si spirituala a copiilor si adolescentilor.
* De dezvoltare personala – formarea de abilitati si atitudini care permit o functionare personala si sociala flexibila si eficienta în scopul atingerii starii de bine ;
* Suportiva – oferirea de suport emotional, apreciativ si material;
* Vocationala – dezvoltarea capacitatii de planificare a carierei;
* De criza – asistarea psihologica a persoanelor aflate în dificultate;

Obiectivele consilierii
- PROMOVAREA SANATATII SI A STARII DE BINE: functionare optima din punct de vedere somatic, fiziologic, mental, emotional, social si spiritual.
- DEZVOLTARE PERSONALA: cunoastere de sine, imagine de sine, capacitatea de decizie responsabila, relationare interpersonala armonioasa, controlul stresului, tehnici de învatare eficiente, atitudini creative, optiuni vocationale realiste.

- PREVENTIE: a dispozitiei afective negative, a neîncrederii în sine, a comportamentelor de risc, a conflictelor interpersonale, a dificultatilor de învatare, a dezadaptarii sociale, a dsifunctiilor psihosomatice, a situatiilor de criza.

Mesaj pentru tine…

Sunt momente în viatã când simti cã nimic nu mai are sens …, te cauti pe tine … si te regãsesti dintr-o datã pierdut într-o liniste ce nu poate fii umplutã… încerci sã te întelegi si sã-i întelegi pe ceilalti…, dar nici un rãspuns… TACERE...
Psihologul tãu îti oferã solutii la probelemele care te frãmântã. El te poate îndruma, te poate sprijini si îti este alãturi atunci când “nimeni nu te întelege si nimeni nu e de partea ta”. El este cel care se alaturã realitatii tale, îti întelege diversele limbaje, privirea, gesturile, faptele, durerile, energiile….
Psihologul tãu te consiliazã, te ajutã sã-ti construiesti un traseu al carieri tale de succes, si desigur îti oferã si posibilitatea reîntâlnirii cu TINE.
Totul depinde însã de TINE…Alegerea îti apartine… si nu uita cã lumea este a celor ce îndrãznesc! Transformã–ti dorinta în actiune si visurile tale pot deveni realitate!
Te astept…!


Prof. Psiholog Ana Pãscãlãu

 


Skills for Jobs, POSDRU/160/2.1/S/141384

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013